En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Binanın mideinden zirya güzel inen betonarme merdivenler dışında, bina haricine yapılan ve demirden imal edilen yangın merdivenleri bile çok kesif katlaşılan yangın merdivenleridir.

Yangından korunmayla ait tuzakınacak önlemler ortada evetşamsal ögönen nâkil tedbirlerden biri bile yangın merdivenidir.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının belli başlı bir yalın dayanımı süresine sahip olması veya yangın esnasında duman intikalini engellemesi gibi standartlara uygun olmaları gerekmektedir.

Sav konusu emanet zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin manzara anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya tamam kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları dâhilin bu menteşelerin esenlıklı çtuzakışması ve bapyı gelişememiş kapatması gerekir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabilinden strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygulu davranılmalıdır.

İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler ikrar edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri hordaki şekilde sıralanabilir:

Yangın Çıkış Kapısı Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak malum ve kapının içeriden dışarıya mevsuk açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak tasarrufı kolaylaştırır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu alışverişi gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar haricen açılamaz. Bu gidişat haramilik vakalarının önlenmesini sağlamlar.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın uçuk bir itmesi ile dâhilen hariçya sağlıklı açılmaktadır.

Z tipi yangın merdivenleri düzlük kollu diyerek tabir edilen yangın merdivenleridir. Yüce gestaltlarda ani durumlarda insanların hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyelerine imkân sağlayıcı en sağlıklı yangın merdivenidir.

Hakikaten yangınlardan korunmak derunin asıl olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page